Hart voor Barendrecht bij bijeenkomst Goede Buur. Foto: Arco van der Lee

Op dinsdag 21 juni hebben Jacomien en Arnold in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht teruggeblikt naar de bijeenkomst van één jaar Project Goede Buur. Project Goede Buur is een pilot van twee jaar waarin buddy's statushouders verder op weg helpen. De Bijeenkomst werd georganiseerd door project coördinator Halis Tunc. Buddy's, statushouders en participerende organisaties waren uitgenodigd om bij dit feestelijke moment van terugblikken aanwezig te zijn. Hart voor Barendrecht participeert in Project Goede buur door o.a. mee te helpen met het werven van buddy's en het verzorgen van Samen koken, Samen eten, waarin buddy's en statushouders met elkaar maaltijden bereiden en nuttigen. Door deze activiteiten worden de netwerken groter en het is een moment waarin de Nederlandse taal geoefend wordt. Tijdens deze bijeenkomst vertelden o.a. buddy's en statushouders over hun goede ervaringen van het hebben of zijn van een buddy. Vanuit Hart voor Barendrecht waren Jacomien en Arnold aanwezig bij de bijeenkomst en Jacomien gaf uitleg over Samen koken, Samen eten.


Op 27 mei 2022 werden Syrische gerechten gekookt

Eén keer in de maand is er in Waterpoort het ‘Samen koken, samen eten’ een onderdeel van Goede Buur, georganiseerd door Hart voor Barendrecht. Om 16:00 uur komen in Waterpoort zo’n 20 deelnemers, buddy’s en statushouders gezinnen en hun kinderen om samen te koken en daarna samen te eten. Na de kennismaking in de ontmoetingsruimte in Waterpoort gaan 6 mensen, 3 buddy’s en 3 statushouders, in de keuken aan de slag. In de ontmoetingsruimte worden spelletjes gedaan en de sjoelbak is favoriet.

Read more ...


Op vrijdag 24 september was de eerste avond van ‘Samen koken, samen eten’ in Waterpoort. Het is een project van Hart voor Barendrecht. Het is tevens een onderdeel van Project Goede Buur van VWN, vluchtelingenwerk in Barendrecht, gefaciliteerd door de gemeente. Met 16 personen, 6 vrijwilligers en buddy’s en 10 statushouders inclusief hun kinderen is er een heerlijk driegangenmenu geserveerd. En die maaltijd is in de grote keuken van Waterpoort met zes mensen voorbereid en gekookt. Er is heel veel groente gesneden en pasta gekookt met zelfgemaakte pesto door een buddy en een statushouder, en twee anderen bereidden de paprika-tomaten-linzensoep. 

Read more ...


Zaterdag 19 juni 2021 was de feestelijke start Goede Buur, een project van Vluchtelingenwerk in Barendrecht. De middag werd geleid door Halis Tunc, de coördinator van het project Goede Buur.  Met Goede Buur wordt gewerkt aan meer verbinding tussen mensen die nog maar kort geleden als statushouder in Barendrecht zijn komen wonen en mensen die al langer in Barendrecht wonen. In Project Goede Buur participeren de volgende organisaties: Kijk op Welzijn, Stichting Present, Woningbouwvereniging Patrimonium, Vluchtelingenwerk Barendrecht en Stichting Hart voor Barendrecht. Tijdens de start heeft Jacomien Glasbergen uitgelegd dat Hart voor Barendrecht zich inzet voor het werven van nieuwe buddy's en aan de slag gaat met maaltijden waarbij mensen samen koken en samen eten.