De jaarlijkse Week van Gebed is in de 3e week van januari, van 17– 24 januari,  die in Barendrecht door Hart voor Barendrecht  voor het  elfde jaar wordt georganiseerd. De Week van Gebed  staat dit jaar in het teken van de woorden van Jezus: “Blijf in Mijn liefde en je zult veel vrucht dragen”. De centrale tekst is uit Johannes 15: 5-9, waarin de oproep van Jezus ontdekt kan worden hoe veel vrucht te dragen.
Wat kun je deze week verwachten en hoe kun je meedoen in een tijd waarin we geen samenkomsten kunnen houden? Er is een gebedsboekje die we elkaar online aanreiken. En daarin staan acht dagelijkse reflecties en gebedspunten. Totaal acht thema’s, waarvan het eerste thema op 17 januari begint met ‘Geroepen door God’. In de Bethelkerk wordt dit thema oecumenisch uitgewerkt door ds. Cees Romkes en Desiree van der Hijden. In de Maranathakerk gaat ds. Herman Scheffer in op dit thema. Op maandag de 18e is het thema ‘Verborgen groeien’. Elke dag een ander thema. Zo is er elke dag een ander thema wat te maken heeft met blijf in mijn liefde.
Het interkerkelijk bij elkaar is niet mogelijk en juist daarom  stimuleert Stichting Hart voor Barendrecht alleen of samen bidden op een andere creatieve wijze. Velen in Barendrecht en wereldwijd  bidden mee. Er is de mogelijkheid van een gebedswandeling. De eerste begint op zondag 17 januari om 14:00 uur. Met z’n tweeën een uur wandelen door je wijk of polder met de dagtekst en gebedspunten. Er wordt een gezamenlijke app van de deelnemers aangemaakt en zo delen we ervaringen.
Aanmelden kan via een mail naar: