Foto: Sebastiaan van Mill
Foto: Sebastiaan van Mill

Dinsdagavond 21 maart heeft Arnold Sluijs van burgemeester Govert van Veldhuijzen namens het gemeentebestuur de Erepenning met Waarderingsoorkonde ontvangen. Arnold krijgt die Erepenning, de hoogste gemeentelijke onderscheiding, omdat hij zich al 25 jaar op verschillende terreinen vrijwillig verdienstelijk maakt voor de Barendrechtse gemeenschap.

Arnold werkt op Schiphol in de techniek. Daarnaast zet hij zich al sinds 1998 vrijwillig in Barendrecht in en kunnen andere inwoners op hem rekenen.
Sinds 1998 zet Arnold zich als organisator in voor de jaarlijkse voedselactie van Dorcas. Jarenlang werd deze actie in twee supermarkten gehouden waarvoor zo’n 40 vrijwilligers werden ingezet. Sinds 2000 zet Arnold zich twee keer per maand in bij de Overburen aan de Kruidentuin (voorheen Meliom) om met cliënten aan houtbewerking te doen.  Al vanaf de oprichting van stichting Hart voor Barendrecht is Arnold betrokken bij de ontwikkeling van diverse projecten, waaronder de Kerstwandeling en het radioprogramma Hart voor Barendrecht. In de coronaperiode zijn twee films gemaakt waar Arnold de tekstschrijver van is. Het zijn ‘Terug naar Nazareth’ en ‘Onderweg naar Rome’.
Ook is Arnold actief betrokken bij het project ‘Samen koken, samen eten’. Deze activiteit gebeurt 1 x per maand voor buddy’s en statushouders en 2 x per maand voor bewoners van de Noodopvang aan de Carnisseweg. De roosters voor vrijwilligers worden door Arnold gemaakt en hij is vooral in de keuken van Waterpoort facilitair aanwezig voor de koks. 
Zie ook: Film gemaakt door Exxact Barendrecht