Vrijdag 16 december 2022 werd voor de 9e keer door Stichting Hart voor Barendrecht een Kerstwandeling georganiseerd. Na 2 jaar online alternatieven was er nu weer een echte wandeling. De route liep door de wijk Carnisselande. De wandelaars gingen in groepen, onder leiding van gidsen, op pad. De route was met lampjes aangegeven. Langs de route waren 15 taferelen van het Kerstverhaal te vinden; dat zijn meer taferelen dan voorgaande jaren. Nieuw was het tafereel 'Een engel heeft een boodschap voor Zacharias'. Ook de tollenaar was weer onderdeel van de wandeling. Tussen de taferelen door liet de gids de 'verteller' aan het woord door QR codes te scannen. De verteller gaf aanvullende en verbindende informatie over het Kerstverhaal. Zo'n 250 wandelaars hebben de route gevolgd. Vanwege ijzel was de opkomst ongeveer gehalveerd ten opzichte van andere jaren. De wandelaars reageerden enthousiast over de uitgebeelde taferelen.

Bekijk hier een impressie van de Kerstwandeling 2022


Voor meer foto's zie 'Lees meer'


Bij de start van de wandeling werden door een soldaat startbonnen en pepermunten uitgedeeld. Eén pepermunt bewaren voor onderweg.


Als de priester Zacharias dienst heeft in de tempel, dan krijgt hij een engel op bezoek. De engel vertelt dat Zacharias en Elisabeth, ondanks hun hoge leeftijd, nog een kindje zullen krijgen. Zacharias vindt het moeilijk om de engel te geloven. Hij kan niet meer praten tot het kindje geboren wordt.


Maria krijgt ook een engel op bezoek. De engel vertel Maria dat ook zij een kindje krijgt. Maria is verbaasd omdat zij en Jozef nog niet zijn getrouwd.


Onderweg laten de gidsen de teksten van de verteller horen.


Maria vindt het moeilijk om Jozef te vertellen dat zij in verwachting is. 


Jozef kan de uitleg van Maria niet geloven en overweegt om bij haar weg te gaan. Tot een engel in een droom aan Jozef uitlegt dat Jozef met Maria kan trouwen.


Maria gaat op bezoek bij Zacharias en Elisabeth.


Keizer Augustus kondigt een decreet af


Jozef en de hoogzwangere Maria moeten ook op pad vanwege het decreet. Ze willen overnachten in een herberg. Maar die is vol.

Herders in het veld houden de wacht bij hun schapen


Tot ze ineens engelen horen en zien. Zij vertellen de herder dat ze op zoek moeten gaan naar een Kind

Nog meer engelen zingen over het Kind dat geboren is

Onderweg komen de wandelaar de tollenaar Declarius tegen. Een pepermunt inleveren, ander mag je de brug niet over.

In Jeruzalem waren wijzen uit een ver land gearriveerd. Zij volgden een ster en waren op zoek naar een Koningskind

De wijzen komen aan bij het paleis van koning Herodes

De wandelaars komen langs de stal. Daar zaten Jozef, Maria en het Kind.

In Carnisse Haven speelde het Church Choir van de Immanuëlkerk Kerstliederen

Warme chocomel voor de wandelaars.

Ervaringen werden gedeeld.