Zaterdag 14 december werd voor de 8e keer de Kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’ succesvol gehouden. Op voorhand werden vanwege de slechte weersverwachting geen tenten opgebouwd. Hierdoor was een aantal taferelen op het laatste ogenblik naar een meer beschutte plaats verhuisd op de eerder vastgestelde route. Bij de start op het Doormanplein werden de samengestelde groepen via een grote zandloper om beurt door soldaten op pad gestuurd.

De spelers van de taferelen hadden zich goed ingeleefd in de rollen die zij vertolkten ondermeer dankzij de eerder gehouden oefenavonden en generale repetitie in Borgstede. Ruim 400 wandelaars verdeeld over 14 groepen gingen op pad. Een aantal taferelen werd binnen gespeeld: het tafereel ‘Engel bezoekt Maria’ in de Bethelkerk, ‘De wijzen bij koning Herodes’ in de oude drukkerij bij BAR uitgeverij en ‘het engelenkoor’ door kinderkoor ZieZo stond binnen in boerderijwinkel Dorpszicht. Opvallend voor wandelaars was dat alle Jozef’s en Maria’s in de verschillende taferelen hetzelfde waren gekleed. Deze kleding was als project gemaakt door studenten van het Albeda Modevakcollege. De route leidde de wandelaars met een spoor van LED lichtjes, bij een aantal taferelen stond een van binnenuit verlicht plaatsnaambord voor de gelegenheid gemaakt door de Zorgnijverij. Gevaarlijke kruispunten op de route konden wandelaars veilig oversteken dankzij verkeersregelaars.
Op het eindpunt van de wandeling was er warme chocomel in de Ontmoeting en in de Dorpskerk werden Kerstliederen gespeeld op orgel en door muzikanten met blaasinstrumenten. De Kerstwandeling werd georganiseerd door stichting Hart voor Barendrecht en participerende kerken met speciale dank aan Gemeente Barendrecht, Albeda Modevakcollege, Verkeersregelaars, Borgstede, Dorpskerk, Bethelkerk, Boerderijwinkel Dorpszicht, BAR Uitgeverij, Zorgnijverij, Graaf Bouw en de vele vrijwilligers die ondanks de barre weersvoorspellingen paraat stonden het kerstverhaal te vertolken.