Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag 3 december was Simon Hoek te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Simon Hoek is kerkrentmeester van de Dorpskerk en vertelt in deze uitzending over de restauratie van het eeuwenoude torenuurwerk en de klokkenstoel van de Dorpskerk. Afgelopen jaren zijn in de Dorpskerk al vele restauratiewerkzaamheden verricht. Om het uurwerk en de luidklok goed te kunnen laten functioneren moest hier ook ingrijpend onderhoud op verricht worden. Pia van Dalen en Petra Teunissen van Stichting Present Barendrecht vertellen in deze uitzending over de Diacodoe dag en het Kerstengelen project. De Diacodoe dag werd door het Diaconaal Platform Barendrecht en Stichting Present Barendrecht georganiseerd. Met de Diacodoe dag hebben zestig jongeren zich ingezet voor plaatsgenoten.  Vanaf eerste advent gaat ook het Kerstengelenproject van start. Stichting Present Barendrecht gaat samen met diverse kerken in Barendrecht via het Kerstengelenproject iets doen aan eenzaamheid. Met het Kerstengelenproject gaan 70 mensen een presentje bij iemand anders te bezorgen.Op dinsdag 10 december zijn Ariane Verdoorn en Niko Pjetri van Kledingbank Uniek en Lisette van de Berm en Peter van de Herik van Stichting Altijd Feest te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het stokje van de estafette wordt doorgegeven aan Altijd Feest. Lisette van de Berm is de  initiatiefnemer van Stichting Altijd Feest en Peter van de Herik is onbezoldigd voorzitter van de stichting, die in augustus 2014 is opgericht. Stichting Altijd Feest maakt het mogelijk om kinderen van ouders die onder het sociaal minimum leven een geheel kosteloos verjaardagsfeestje aan te bieden. Wist u… dat 3,7 % van de kinderen in Barendrecht onder de armoedegrens leven? Dat er in elke klas gemiddeld 2 a 3 arme kinderen zitten? En deze kinderen kunnen meestal geen kinderfeestje geven. Maar met Stichting Altijd Feest krijgen kinderen vanaf 5 tot 12 jaar met 5 vriendjes een verjaardagsfeestje aangeboden. Niet alle gezinnen uit de doelgroep zijn bekend bij de Stichting. De gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank krijgen regelmatig een folder mee van de stichting. Er zijn veel sponsors nodig via bedrijven en instanties om dit initiatief gestalte te geven. Dankzij vrijwilligers worden veel kinderen leed bespaard omdat zij – net als hun klasgenootjes – een geweldig kinderfeestje kunnen vieren op hun verjaardag.  
Het Exxact Radioprogramma Hart voor Barendrecht wordt op dinsdagavond live gemaakt in de studio van Exxact Barendrecht.Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 106.4 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nl

Voor meer uitzendingen zie read more.

Read more ...

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie keer per maand op dinsdagavond te beluisteren op Exxact. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4fm of via exxact.nl
Heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: