De vossen waren verkleed als een personage uit de film ‘Onderweg naar Rome’, een productie van st. Hart voor Barendrecht (voor meer informatie: www.hartvoorbarendrecht.nl). Vier van hen (Paulus, Ananias, de schipper en gevangenbewaarder) hadden een vaste plaats. Zij waren iets makkelijker te vinden dan de lopende vossen waaronder de Romeinse soldaat. Als de kinderen de vos hadden geraden, kregen zij een opdracht waarmee zij één van de titels van de brieven van Paulus verdienden. Die hadden zij bij terugkomst nodig om een puzzel op te lossen. De uitkomst van de puzzel was het beroep van de apostel Paulus: tentenmaker. Ondanks een felle regenbui slaagden alle groepen erin om de acht vossen binnen de gestelde tijd te vinden en genoten de deelnemers bij terugkomst van lekkers en drinken. Het groepje van Emma, Jasmijn, Sophie en Vera behaalde de meeste punten. De kinderen wachtte nog een verrassing: een heus springkussen. Hoewel sommigen ruim vijf kilometer hadden afgelegd om de vossen te vinden, was daarvoor nog energie te vinden. Bij vertrek werden alle deelnemers getrakteerd op een ouderwetse schrijfpen gemaakt van bamboe en een key-koord. 


Paulus legde uit dat hij brieven schreef.

Kinderen mochten met een inktpen van riet hun naam schrijven in een boekrol.

Ananias legde uit hoe hij Saulus over Jezus mocht vertellen en hoe mensen in Damascus Sualus hielpen te ontsnappen met een mand.

Dan zelf voelen hoe zwaar een mand is.

Paulus heeft meerdere keren in de gevangenis gezeten. Onder andere met Silas. De gevangenis bewaarder vertelde wat er gebeurde toen de gevangenis door een aardbeving instortte.

De opdracht was om de juiste sleutel te vinden om het voetenblok open te maken.


En dan zelf even mogen ervaren hoe het voelt om gevangen te zitten in een voetblok.

Toen Paulus in Kenchreën was, de havenplaats bij Korinthe, shreef hij een brief aan de gemeente in Rome. Febe heeft de brief helemaal naar Rome gebracht. Dat was een hele klus. Daar kunnen hebben de kinderen zelf iets van mogen ervaren.

Paulus werd in Jeruzalem gearresteerd. Nadat Paulus zich had beroepen op de keizer, ging hij met een schip naar Rome. Paulus waarschuwde voor grote problemen. Na een schipbreuk kwam iedereen veilig aan op Malta.

Paulus werd op het schip en in Rome bewaakt door soldaten van het Romeinse leger.

Soldaten hebben altijd belangrijke spullen mee omdat ze vaak lange tijd op pad zijn.


Lucas ging met Paulus mee op een aantal reizen. Ook naar Rome.

In Rome, tijdens zijn gevangenschap, mocht Paulus bezoek ontvangen. In de film 'Onderweg naar Rome' is Claudia één van de bezoekers van Paulus. In de film geeft Paulus uitleg aan Claudia en Felixa, gemeenteleden van de christengemeente in Rome, over zijn zendingsreizen. Claudia en Felixa komen niet voor in de bijbel.

 


Tijdens de corona beperkingen in 2020 en 2021 konden veel activiteiten niet doorgaan. Hart voor Barendrecht kon in 2020 geen Kerstwandeling organiseren. Zelfs een Kerstwandeling filmen paste niet binnen de berekende maatregelen. Op het laatste moment werd de film 'Terug naar Nazareth' gemaakt. Deze film werd enthousiast ontvangen en boven verwachting veel keer bekeken. In het voorjaar van 2021, toen bleek dat geen Paas activiteiten georganiseerd konden worden, is Hart voor Barendrecht een tweede film gaan maken: 'Onderweg naar Rome'. Op dezelfde dag van de première, 11 september 2021, werd voor de kinderen een vossenjacht voor de kinderen gehouden. De spelers van de film waren goed thuis in hun rollen en konden de kinderen verhalen over Paulus vertellen.