Begin december zijn meerdere scènes van de Kerstfilm Terug naar Nazareth opnieuw gefilmd voor de aangepaste versie: ‘Terug naar Nazareth 2.0’. In de scènes die opnieuw gefilmd werden, kwamen meestal dezelfde spelers terug. De scènes met engelen werden wel over meerdere spelers verdeeld. Zodoende is de cast uitgebreid met speler Ghijs Rip. Het opnieuw filmen is op meerdere locaties gebeurd. De Dorpskerk was één van de locaties waar gefilmd werd. De Dorpskerk was tijdens het filmen groen verlicht vanwege de actie ‘Groen licht’ op de internationale dag van de mensenrechten. Door het groen aanlichten van gebouwen wordt aandacht gevraagd voor de positie van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa. Aandacht voor vluchtelingen past bij het Kerstverhaal: in het Mattheüs evangelie is te lezen dat Jozef en Maria moesten vluchten met het kindje Jezus vanwege de plannen van koning Herodes.


Twee weken voordat de film 'Onderweg Naar Rome' in premiere ging, waren de spelers uitgenodigd om de film tijdens de voorpremière te bekijken. Bij binnenkomsten tijdens de pauze vertelden een aantal spelers iets over hun rol aan Linda Wesdijk-van Beelen, Zij maakte filmpjes voor social media. Hier zijn er een aantal te zien. Voor meer filmpjes zie 'Read more'.

Read more ...

Vanaf februari tot augustus dit jaar heeft stichting Hart voor Barendrecht op verschillende locaties in Barendrecht filmopnames gemaakt voor de verfilming van het vervolgverhaal op de film ‘Terug naar Nazareth’. ‘Onderweg naar Rome’ is geschikt voor jongeren op het voortgezet onderwijs tot oud(eren).
In de film ‘Onderweg naar Rome’ vertelt één van de apostelen waartoe Jezus Christus op aarde is gekomen, wat Hij voor de mensheid heeft gedaan en wat dit nog steeds voor ons en de wereld betekent. 
Vanaf 11 september is de film in twee delen te bekijken.
De organisatie wenst iedereen veel kijkplezier!

Read more ...


Adrie Verhoeven als Ananias
Zaterdag 11 september 2021 namen ruim 30 kinderen deel aan de vossenjacht die st. Hart voor Barendrecht voorafgaand aan de film première ‘Onderweg naar Rome’ had georganiseerd. De vossenjacht getiteld ‘In de voetsporen van Paulus’ was exclusief uitgeschreven ter gelegenheid van de start van het activiteitenseizoen voor de deelnemende kerken aan het filmproject. Iets meer dan 30 kinderen in de basisschoolleeftijd deden mee.
Nadat de kinderen letterlijk waren opgetrommeld werd om 13.30 uur met de vossenjacht gestart. De kinderen gingen in groepen vanuit Carnisse Haven uiteen op jacht naar de vossen in het noordoosten van de wijk Meerwede.
Voor meer foto's zie 'read more'

Read more ...

 

Vanaf februari tot augustus 2021 heeft stichting Hart voor Barendrecht op verschillende locaties in Barendrecht filmopnames gemaakt voor de verfilming van het vervolgverhaal op de film ‘Terug naar Nazareth’. ‘Onderweg naar Rome’ is geschikt voor jongeren op het voortgezet onderwijs tot oud(eren).
In de film ‘Onderweg naar Rome’ vertelt één van de apostelen waartoe Jezus Christus op aarde is gekomen, wat Hij voor de mensheid heeft gedaan en wat dit nog steeds voor ons en de wereld betekent. 
Vanaf 11 september is de film in twee delen te bekijken.
De organisatie wenst iedereen veel kijkplezier!

URL voor Deel 1 (Roeping): https://www.youtube.com/watch?v=VJydjnF-0ik
URL voor Deel 2 (Missie): https://www.youtube.com/watch?v=IF72RtlS5Ys

 Voor de cast zie 'read more'

Read more ...

 

Stichting Hart voor Barendrecht heeft de film ‘Terug naar Nazareth’ opnieuw uitgebracht. De verbeterde versie getiteld ‘Terug naar Nazareth 2.0’ is vanaf 18 december 2021 om 19:30 uur via de volgende YouTube kanalen te zien:
Hart voor Barendrecht: https://www.youtube.com/watch?v=j2WHca1i2rU
Bethelkerk Barendrecht:  https://www.youtube.com/c/BethelkerkBarendrecht
NGK Maranathakerk Barendrecht  https://www.youtube.com/c/MaranathakerkNGKBarendrecht
Carnisse Haven  https://www.youtube.com/channel/UCRefLmK_cstnfBX-mhYwBpg
Youtube kanaal van Hart voor Barendrecht met alle films: https://www.youtube.com/channel/UCgBKiIMWl0hInw_RHleBv2A

Read more ...


Tijdens de corona beperkingen in 2020 en 2021 konden veel activiteiten niet doorgaan. Hart voor Barendrecht kon in 2020 geen Kerstwandeling organiseren. Zelfs een Kerstwandeling filmen paste niet binnen de berekende maatregelen. Op het laatste moment werd de film 'Terug naar Nazareth' gemaakt. Deze film werd enthousiast ontvangen en boven verwachting veel keer bekeken. In het voorjaar van 2021, toen bleek dat geen Paas activiteiten georganiseerd konden worden, is Hart voor Barendrecht een tweede film gaan maken: 'Onderweg naar Rome'. Op dezelfde dag van de première, 11 september 2021, werd voor de kinderen een vossenjacht voor de kinderen gehouden. De spelers van de film waren goed thuis in hun rollen en konden de kinderen verhalen over Paulus vertellen.