Op dinsdag 19 september waren Erna de Keijzer en Jan van Dijk te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Erna de Keijzer is directeur-bestuurder van Stichting De Zorgnijverij. De Zorgnijverij voorziet in diverse vormen van begeleiding, zoals de dagbesteding aan jeugd en jongvolwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en/of psychische stoornis. 
Met Jan van Dijk werd in deze radio uitzending vooruitgeblikt naar een klassiek concert op zaterdag 23 september in Carnisse Haven. Nadia Askarova speelt op het orgel, de piano en een historische vleugel. Katja Dirven speelt cello. 


Beluister hier de hele uitzending.

Voor meer uitzendingen zie 'Lees meer'.

De Zorgnijverij wordt gedragen door een multidisciplinair team. Erna de Keijzer is er van overtuigd dat acceptatie en vertrouwen de basis legt in het leven van ieder individu. Vanuit die basis willen zij als team bereiken dat de tijd die de cliënten bij hen doorbrengen een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling. 
Nieuw bij de Zorgnijverij is het leerrestaurant Smaak, welke in september 1 jaar bestaat. Er bestaat nu ook ‘Smaak aan het water’, in samenwerking met de Watersportvereniging.


Op dinsdag 12 september waren Desiree de Bruin en Cobi Louws van stichting Present te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Stichting Present viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Dit jubileumjaar viert de organisatie met allerlei activiteiten voor jong en oud. Zaterdag 16 september staat de vrolijk Duckrace op de agenda. Voor dit evenement nodigt Present alle basisschoolleerlingen én hun ouders en opa’s en oma’s, etc. uit. De Duckrace vindt plaats in de Zuidpolder, vlakbij De Kleine Duiker. Met Desiree en Cobi werd het gesprek gevoerd wat dit jubileumjaar voor Stichting Present en haar inwoners betekent


Beluister hier de hele uitzending


Bekijk hier een gedeelte van het interview met Bea de Ruiter en Hans Ruissen

Op dinsdag 5 september waren Bea de Ruiter en Hans Ruissen van De Voedselbank Barendrecht en ds. Franc de Ronde van de gezamenlijke startzondag te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Tevens ging Hart voor Barendrecht in gesprek met ds. Herman Scheffer over de startzondag van de Maranathakerk en Frister van den Ven over de startzondag van de Triomfatorkerk. Bea is vrijwilliger bij de Voedselbank Barendrecht. In deze uitzending geeft Bea o.a. uitleg over de Voedselinzamelactie bij Albert Heijn, ten behoeve van de Voedselbank.


Beluister hier de hele uitzending


Bekijk hier een gedeelte van het interview met ds. Franc de Ronde


Op dinsdag 13 juni waren Simone Boekenstijn en Inge van der Stoep te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Inge is voorzitter en Simone bestuurslid van het IJE-koor. Tevens zit Inge in de concert commissie. Het IJE koor zag uit naar het concert dat gepland staat op 18 juni in Carnisse Haven. Het thema van het concert is ‘Believe for it’. Het IJE-koor heeft een eigen band voor de muzikale begeleiding. Tijdens de radio uitzending vertelden Inge en Simone over het IJE-koor, het programma van het concert op 18 juni en werd o.a. muziek van het IJE-koor gedraaid. De radio-uitzending van 13 juni werd gepresenteerd door Sebastiaan van Mill.


Op dinsdag 23 mei besteedde het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht aandacht aan Christelijk Gemengd Koor De Slagsingers. De Slagsingers repeteren momenteel voor het oratorium Jozef, dat zij op vrijdag 2 juni ten gehore brengen in de Triomfatorkerk. In deze uitzending vertelden Wim Nootenboom en Erik Breukhoven over het ontstaan en het repertoire van het koor, over de inhoud en uitvoering van het oratorium en welke rollen zij zelf vervullen bij het koor. Tevens zijn liederen van het oratorium en van de Slagsingers te beluisteren. Voor meer informatie over De Slagsingers en het oratorium zie ook: www.deslagsingers.nl


Beluister hier de hele uitzending


Bekijk hier een gedeelte van het interview

Op dinsdag 16 mei waren Jack Slobbe, voorzitter jubileumcomité en Adrie Verhoeven, gemeentelid van de parochie te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het 50-jarig bestaan van de St. Augustinusparochie is op zondag 7 mei afgesloten met een plechtige lustrumdienst waarin monseigneur van der Hende, samen met pater Urbanus Kioko zijn voorgegaan. De St. Augustinusparochie heeft sinds 1973 een eigen kerkgebouw aan de Marijkesingel. Na 400 jaar was er eindelijk weer een R.K. kerk in Barendrecht Sinds 2012 maakt de parochie deel uit van de federatie Heilige Maria Magdalena uit Rotterdam-Zuid en Ridderkerk. Dit 50 jarig jubileum is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Gedurende het hele kerkelijke jaar zijn er allerlei activiteiten voor en met de parochianen georganiseerd. Uit dankbaarheid voor een actieve,bloeiende geloofsgemeenschap door de jaren heen.


Beluister hier de hele uitzending


Bekijk hier een gedeelte van het optreden van Claude


Bekijk hier een gedeelte van het interview

Op dinsdag 9 mei waren Corina van der Laan en Claude Mushikangondo van het Khaki Fonds en Leen Pot, voorzitter van de Bethelbazar te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het Khaki Fonds is één van de goede doelen waar de Bethelbazar, net als vorig jaar, ook dit jaar geld voor inzamelt. Het Khaki Fonds helpt weeskinderen onderwijs te volgen in Khartoum (Soedan) en Kinshasa (Congo). Kinderen die zonder hulp niet naar school toe kunnen en jongeren die anders geen opleiding kunnen volgen. Ruim 65 % van deze kinderen zijn meisjes. School betekent voor hen hoop op een betere toekomst, maar ook hoop op een samenleving waar meisjes en vrouwen beter tot hun recht kunnen komen.
Mede dankzij de steun van de Bethelbazar 2022 kon het aantal studenten uitbreiden. Dit jaar wil het Khaki Fonds doorgroeien tot 25 studenten. Vrijwilligers lokaal, vaak oud-studenten, helpen mee met de selectie van nieuwe studenten en blijven in contact met de studenten. Bij kandidaten wordt o.a. gekeken naar hun motivatie en studiewens. Met Leen Pot wordt in deze uitzending gekeken naar de programma onderdelen van de Bethelbazar.
Voor meer informatie over het Khaki Fonds zie www.khakifund.org


Beluister hier de hele uitzending


Bekijk hier gedeelten van het interview

Bekijk hier het lied 'Vaderhart' gezongen door Hans Luijendijk

Op dinsdag 2 mei waren Daniëlle Boudesteijn,  Hans Luijendijk en Jurriën Bunk te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Jurriën is regisseur en Hans speelt de rol van de vader in de Musical ‘Verloren & Gevonden’. Al meerdere maanden wordt voor deze nieuwe musical van SSB Producties (Stichting Samenspel Barendrecht) gerepeteerd. De uitvoeringen staan gepland op vrijdag 3 en zaterdag 4 november, aanvang om 19:30 uur in het Zuidplein theater in Rotterdam. Het verhaal is gebaseerd op de gelijkenis van De Verloren Zoon. Midden in de roerige jaren ’70 besluit één van de zoons om uit het familiebedrijf te stappen en het leven te gaan verkennen. Zijn oudere broer is hier overduidelijk niet blij mee en probeert uit alle macht het bedrijf draaiende te houden. Maar brengt een leven vol feesten wel waar de jongste zoon naar op zoek was? ‘Verloren & Gevonden’ is de tweede musical die door SSB Producties zelf is ontwikkeld. De muziek, o.a. disco en gospelsongs worden live gespeeld tijdens de uitvoering.
Voor meer informatie over de musical en tickets zie www.ssbproducties.nl


Beluister hier de hele uitzending