Zaterdag 9 april was de Passion 40daagse in Barendrecht. Hiervoor was door stichting Hart voor Barendrecht het plein bij het Kruispunt omgedoopt tot een ‘Plein van Hoop’ rondom een replica van het Passionkruis. Voor velen herkenbaar door het landelijke evenement ‘The Passion’ dat op witte donderdag live door KRO/NCRV wordt uitgezonden. In de avond was er een concert van Rob Favier in de Bethelkerk. 

Het concert ’s avonds kon rekenen op circa 70 bezoekers. Er was een persoonlijk en intieme sfeer. Rob Favier nam de aanwezigen met zijn liedjes mee langs de onzekerheden en ‘maakbaarheid’ van het leven, onze dagelijkse bezigheden en prioriteiten, grote thema’s zoals oorlog en het milieu als ook de kwetsbaarheid van de mens passeerden de revue. Rob spiegelde dit alles aan het leven en de lijdensweg van Jezus Christus die in zijn menszijn hier op aarde heeft doorgemaakt wat een mens aan lijden en verdriet kan ervaren. De toonzetting van ontreddering en angst veranderde in hoop en zekerheid wat het vraagteken in het thema ‘Alles komt goed!?’ deed vervagen naar een verwachtingsvol ‘Alles komt goed!’ met uitroepteken.

Bezoekers aan het plein konden op diverse wijze vormgeven aan bezinning en/of bemoediging door het branden van een waxinelichtje bij het kruis tot deelname aan  een korte vragenwandeling. Enkele vragen die stof tot nadenken gaven  waren: ‘Veel mensen vinden dat we in een onzekere tijd leven, vind jij dit ook?’, ‘Waar haal jij hoop uit?’ en ‘Zijn er in jouw leven mensen die een bron van hoop of vertrouwen voor je zijn, bij wie je altijd terecht kunt, je je veilig voelt of die je weer doen geloven in het goede?’. Vrijwilligers afkomstig uit verschillende kerken in Barendrecht, gingen met bezoekers in gesprek of wandelden mee met de vragenwandeling. De organisatie kon rekenen op belangstellend bezoek. Een groot aantal deelden hun zorgen over de huidige crisissituatie in Oekraïne, de hoop op vrede en de wens voor een betere toekomstverwachting. 

Doel van de Passion 40daagse is om fondsen te werven voor het goede doel, ditmaal voor noodhulp in de Oekraïne. Naast een (digitale) collecte was het mogelijk om bij te dragen voor een voedsel- of medicijnenpakket of structureel sponsor te worden voor de projecten van Kerk in Actie. De opbrengst van deze Passion 40 daagse gaat naar het project ‘Samen in actie voor Oekraïne’. St. Hart voor Barendrecht biedt gelegenheid voor gesprek in geval daaraan behoefte is. U kunt dit kenbaar maken via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. (Ook voor vragen of meer informatie.)

 

 

Tijdens het 10 jarig bestaan van Hart voor Barendrecht kwam de wens naar voren om meer met muziek te gaan doen. In 2018 is Hart voor Barendrecht begonnen met de eerste Sing-In activiteit met de Ichtus Praiseband in de Dorpskerk. Tijdens de corona beperkingen kon o.a. het concert met LEV niet doorgaan. Gewerkt wordt aan nieuwe Sing-In activiteiten.