Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

 

Op dinsdag 9 oktober waren Jan van Dijk en Anne-Mieke van Oost te gast in het Exxact radioprogramma hart voor Barendrecht. Jan en Anne-Mieke vertelden over twee activiteiten uit het V&T programma met als thema ‘Te water!’die in Carnisse Haven gehouden worden. Jan van Dijk vertelt over de zangavond die op donderdag 11 oktober gepland staat en Anne-Mieke vertelt over de schilderworkshop die op zondag 14 oktober aansluitend aan de kerkdienst gehouden wordt.

Op dinsdag 9 oktober waren ook Maartje Kurpershoek, Marit Kasius, Suzanne de Koning, Rob van den Brink en Peter Euser te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Zij gaan als (jeugd) ambassadeurs van de Leprastichting van 13 tot en met 26 oktober op reis naar Vietnam. In totaal gaan acht leerlingen en drie begeleiders van het Zuider Gymnasium uit Rotterdam en het Comenius college uit Capelle aan de IJssel op reis om patiënten in een Lepradorp op te zoeken en te helpen. In de uitzending van 30 oktober vertellen de deelnemers en begeleiders over hun opgedane ervaringen tijdens het bezoek aan het Lepradorp. Mocht u een donatie willen maken naar de Leprastichting, dan kan dat op rekeningnummer NL53 INGB 0702 3262 08 ten name van P. Euser. Op deze rekening wordt al het geld voor de reis ingezameld en wordt er ook individueel bijgehouden hoeveel iedereen ophaalt. 

Het Exxact Radioprogramma Hart voor Barendrecht wordt op dinsdagavond live gemaakt in de studio van Exxact Barendrecht.
Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 106.4 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nl
Voor meer uitzendingen zie read more.

Read more ...

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie keer per maand op dinsdagavond te beluisteren op Exxact. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4fm of via exxact.nl
Heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: