Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag 27 februari was Marina van de Erve te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Marina  van de Erve is vrijwilliger bij Zorggroep De Toekomst, een dagopvang voor mensen die zorg nodig hebben, en haar opvang heeft in de pastorie van de Dorpskerk. ’Van cliënt naar vrijwilliger’ is de beste omschrijving voor Marina. Zij is nu 50 jaar en haar ziekte, een bipolaire stoornis, diende zich aan op de Middelbare school. Druk in haar hoofd, chaotisch en niet meer kunnen slapen. Met haar 23e getrouwd en kort daarna diende haar 1e psychose zich aan, wat zij als doodeng heeft ervaren. Zij is 3 keer opgenomen geweest en zij bleef maar rondcirkelen in haar eigen gedachten. Zij raakte arbeidsongeschikt. Bij de diepste diepte was het keerpunt ‘Goede Vrijdag’ en ‘Pasen’. Marina vertelt hierover in deze uitzending om anderen te bemoedigen. Waar geen uitkomst in zicht is, komt die toch op je pad. Zorggroep De Toekomst heeft zoveel bijgedragen aan haar herstel en haar eigenwaarde. Marina is nu twee jaar een zeer geliefde vrijwilliger en zij voelt zich herboren.

 

Voor meer uitzendingen zie read more

Read more ...

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie keer per maand op dinsdagavond te beluisteren op Exxact. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.fm of via exxact.nl
Heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: