Op dinsdag 14 november is Johan Terdu te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht en is de aandacht gericht op Buurtpreventie in Barendrecht. Johan Terdu is de drijvende kracht van deze vrijwilligersorganisatie. Buurtpreventie heeft een positief effect op de daling van criminaliteit in een wijk. Door aanwezig en zichtbaar te zijn, worden wijken minder interessant voor criminelen. Buurtpreventie let daarnaast ook op onveilige situaties, zoals losse stoeptegels en op verdachte situaties in de wijk, zoals auto’s die verdacht stilstaan of mensen die zich verdacht ophouden. Buurtpreventie meldt dit soort zaken bij de gemeente of politie. Op dit moment zijn 25 vrijwilligers aangesloten bij Buurtpreventieteams en dat aantal verdient zeker uitbreiding. Hoe word je vrijwilliger van Buurtpreventie en wat is daar voor nodig?    

Jacomien Glasbergen in gesprek met Johan Terdu

Dinsdag 21 november is de cast van de nieuwe musical ‘Jona, een tweede kans’ te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Regisseur Jurriën Bunk, schrijver Cor van 't Hart en acteurs Jonathan Belt en Marry Vat vertellen over hun rol in de nieuwe musical. De musical is gebaseerd op het bekende Bijbelverhaal, maar dan vertaald naar de jaren '20 van de vorige eeuw. In deze nieuw geschreven musical krijgt Jona een missie: hij moet naar de verdorven stad Ninnesota om daar de mensen op het juiste pad te helpen.

In de uitzending zal ook voor het eerst een preview van de muziek van de musical te horen zijn. ‘Jona, een tweede kans’ is te zien op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2018 om 20:00 uur in Theater Zuidplein.  Voor meer informatie of kaarten zie: www.musicalbarendrecht.nl.

Tevens in deze uitzending een interview met Ada van der Meijden van de cultuurcommissie Carnisse Haven en Maria Goetze van a cappella ensemble Wishful Singing. Wishful Singing treedt op zaterdag 9 december om 20.00 uur op in Carnisse Haven. De vijf klassiek geschoolde zangeressen van Wishful Singing combineren hun wendbare stemmen en krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze. Voor meer informatie zie: www.wishfulsinging.nl 

 

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht wordt op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur live gemaakt in de studio van Exxact in Het Kruispunt. Op de dinsdagen dat er een raadsvergadering is, wordt de raadsvergadering live uitgezonden vanaf 19.00 uur. 

Voor meer uitzendingen zie read more

Read more ...

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie keer per maand op dinsdagavond te beluisteren op Exxact. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.fm of via exxact.nl
Heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: