Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag 11 december waren Petra Teunissen en Pia van Dalen van Stichting Present Barendrecht en ds. Henk-Jan Ketelaar en Nelleke van der Meer van de organisatie van de TOP2000 kerkdienst en Fusion Acoustic Band & Friends bandleden Henk Elderson, Jos Brugman en Nico Laban en zangeressen Kim Beekman en Stephanie van der Arend te gast bij Exxact Barendrecht. Van dinsdag 11 december t/m zaterdag 15 december besteedt Exxact aandacht aan de actieweek ‘Barendrechters in actie’. Elke avond in deze actieweek maakt Exxact Barendrecht tussen 19.00 en 20.00 uur live uitzendingen vanaf de Cascade in Het Kruispunt, waarbij organisaties aan het woord komen die in de actie participeren. Tijdens deze actieweek worden kerstpakketten voor minima-gezinnen in Barendrecht gemaakt. Iedereen kan in Het Kruispunt producten komen inleveren voor deze kerstpakketten. In de uitzending van 11 december vertelden de medewerkers van st. Present over de actie en de rol van st. Present hierin.
Tevens vertelden de medewerkers van de TOP2000 kerkdienst over de invulling van deze dienst die op zondagavond 30 december in de Dorpskerk gehouden wordt. Voorganger tijdens de TOP2000 dienst is ds. Henk-Jan Ketelaar en muzikale medewerking wordt verleend door de liveband Fusion Acoustic Band & Friends. Het thema is ‘Heal the World’. De bandleden gaven in deze radio-uitzending een paar live voorproefjes vanaf de Cascade in Het Kruispunt. Deze uitzending werd verzorgd door Exxact medewerkers: Erik Deutz, Niels Clavaux, Michel Janse, Sebastiaan van Mill en Arnold Sluijs.
Het Exxact Radioprogramma Hart voor Barendrecht wordt op dinsdagavond live gemaakt in de studio van Exxact Barendrecht.Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 106.4 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nl

Voor meer uitzendingen zie read more.

Read more ...

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is drie keer per maand op dinsdagavond te beluisteren op Exxact. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4fm of via exxact.nl
Heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: