Rising Clouds treden op tijdens de popdienst op 29 mei in de Bethelkerk

Op dinsdag 24 mei zijn Nelleke van der Meer en Levien de Kam in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht te gast. Nelleke en Levien zitten in de organisatie van de popkerkdienst die op zondag 29 mei ’s middags in de Bethelkerk gehouden wordt. De laatste Top2000 dienst werd in december 2019 gehouden. De organisatie hoopt komende winter weer een Top 2000 dienst te organiseren, maar omdat het nog lang geen winter is wordt op 29 mei een popdienst gehouden met daarin veel aandacht voor Elvis Presley en Johnny Cash. Voorgangers zijn ds. Fred Omvlee en ds. Piet van Die. Live muziek wordt verzorgd door de band Rising Clouds. Met Nelleke en Levien wordt in de radio uitzending vooruitgeblikt naar de dienst op 29 mei.

Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 


Bekijk hier een gedeelte van het interview

Op dinsdag 17 mei waren contactpersonen van de goede doelen en de voorzitter van de organisatie van de Bethelbazar ter gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Voorzitter Leen Pot vertelde hoe het is om na twee jaar alternatieven, samen met veel vrijwilligers weer een echte Bethelbazar te mogen organiseren en wat de bezoekers kunnen verwachten op de bazar die op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei, in en bij de Bethelkerk gehouden wordt. Aanleiding om een bazar te houden is nog altijd het ondersteunen van goede doelen. Esther Dost, coördinator van Stichting Present vertelde in deze uitzending over een nieuw kookproject. Vrijwilligers van het kookproject gaan in keukens van instellingen maaltijden bereiden en deze vervolgens bij mensen thuis afleveren waarbij een gesprekje mogelijk is. Voor de ingrediënten van de  maaltijden is geld nodig. Joan Bolt, contactpersoon van Bal Anand, vertelde over de investeringen in duurzame energie die zorgboerderij Umang in India gaat doen. Deze investeringen zijn nodig omdat de energierekeningen te hoog worden. Erik Jongenotter vertelde namens de ZWO, onderdeel van de diaconie van PKN Barendrecht, over project Renacer in Colombia, Renacer biedt vluchtelingen uit Venezuela opleidingen aan waardoor hun kansen voor de toekomst sterk verbeteren. Claude Mushikangondo en Corina van der Laan vertelden over het Khaki fonds. Het Khaki fonds zamelt geld in om opleidingen voor weeskinderen in Congo en Sudan te betalen. Claude is tevens muzikant en heeft in de radio uitzending een klein live optreden verzorgd.

Beluister hier de hele uitzending

Voor andere uitzendingen zie 'Read more'

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: