Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 


Op dinsdag  7 december waren Simone van der Veen van ZorgMies en Leonie Hoogerheide en Coby van Veen van de Groene Dagbesteding te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Simone  van ZorgMies geeft het stokje van de estafette door aan Leonie van de Groene Dagbesteding, gevestigd op de Carnisseweg 51.
Deze dagbesteding Carnissehof is op 1 november 2021 geopend. Zij biedt een zinvolle dagbesteding in huiselijke en landelijke omgeving. Het is een plek waar men samen activiteiten kan ondernemen en waarbij gezelligheid, ontspanning en ontmoeting voorop staan. Op deze Groene Dagbesteding, bedoeld voor mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken voor een zinvolle dagbesteding, zijn in de tuin genoeg activiteiten te ondernemen, maar ook binnen. De activiteiten zijn gericht op ontmoeting, kunst en cultuur, maatschappelijke betrokkenheid en identiteit. Met Simone en Leonie gaan we in gesprek om elkaars werk te leren kennen en zien wat zij van elkaar kunnen leren.

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: