Paula van der Spek

Op dinsdag 21 september is Paula van der Spek, coördinator Buurtgezinnen in Barendrecht te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook senioren met uitwonende kinderen, opa’s en oma’s en volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom.

Read more ...

Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 Op dinsdag 14 september waren Ans van der Wel (foto) van het Platform Opvang Statushouders en Petra Teunissen, voorzitter van Stichting Present te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het Platform Opvang Statushouders geeft het stokje van de estafette door aan Stichting Present. Petra Teunissen vertelt over hun nieuwe project ‘Het Opruimgezelschap voor ouderen. Samen met woonstichting Patrimonium en Samen Ouder Worden werkt Present aan de uitvoering van het Opruimgezelschap. Het is een project waarin vrijwilligers ouderen helpen om hun bezittingen te ordenen en te verminderen. De vrijwilligers krijgen een training in zes bijeenkomsten van een professional organizer. Tevens stelt de nieuwe secretaris van Present zich voor in deze uitzending. Zij vertellen wat hen drijft, wat samenwerken voor hen betekent en heel belangrijk, wat leren zij van elkaar?

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: