Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Op dinsdag 6 april was ds. Cees Romkes, predikant binnen de PKN in Barendrecht, te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. De Nieuwe Psalmberijming (DNP) is voltooid en daar heeft ds. Cees Romkes naar uitgekeken. Een Psalmberijming in hedendaagse taal op de bekende Geneefse melodieën. Sinds 2014 is er aan gewerkt.
Vele bekende dichters hebben meegewerkt aan dit project binnen de stichting Dicht bij de Bijbel. De Stichting streeft naar een berijming die én eigentijds is én dicht bij de Bijbeltekst blijft. In veel gemeenten wordt inmiddels al uit DNP gezongen. Er staan pareltjes in en ook dompertjes’, aldus de predikant.
Graag gaan we met de predikant in gesprek over de pareltjes en dompertjes in DNP en waarom hij dat vindt. Is het nodig om een nieuwe Psalmberijming te maken? Zeker nu er al zoveel nieuwe liederen zijn in o.a. de Psalmen voor Nu. Wat raakt hem in deze Psalmen?
Al heel wat jaren geeft de predikant aan liefhebbers wekelijks een Psalm door en geeft hij zijn kijk op dit lied. Hoe verhouden de woorden zich met de melodie? En waar komt zijn liefde voor de Geneefse melodieën vandaan? Vragen genoeg voor een goed gesprek.

Exxact Barendrecht is live te ontvangen in de ether op FM 106.4 MHz, op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam op FM 105.9 MHZ en op www.exxact.nlVoor meer uitzendingen zie read more.

Voor vragen of informatie: 

 

Voor meer uitzendingen zie 'Read more'

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Sebastiaan van Mill, Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: