Lunch bij Hof van Eden tijdens de Veranderdag.

Op dinsdag 4 april zijn Desiree de Bruin, coördinator Stichting Present, Leonie Hoogerheide, voorzitter van stichting Hof van Eden en vanuit het gemeentebestuur Lennart van der Linden te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Elk jaar in maart organiseert het Oranjefonds de NLdoet dag, waarop grote aantallen vrijwilligers de handen uit de mouwen steken bij mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Zo gebeurde dit met een grote groep vrijwilligers bij de Hof van Eden aan de Carnisseweg 51. De voorbereidingen door stichting Present zijn enorm en er waren wel 20 vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken. Aanwezig waren het bestuur en de ambassadeurs van stichting Present en bestuurders uit het gemeentehuis, waaronder wethouder Lennart van der Linden.
Voor de 10e keer organiseerde stichting Present de Veranderdag, waarop 106 vrijwilligers bij 18 projecten aan de slag gingen. Zo gebeurde dit ook op de Veranderdag bij de Hof van Eden met twee projecten. Een tuin- en een sociaal project. De vrijwilligers van het sociale project gingen met ouderen naar het onderwijsmuseum. De lunch, welke was voorbereid werd met beide projecten genoten. Voorzitter Leonie Hoogerheide is de drijvende kracht achter deze groene dagbesteding. De gasten in de studio vertellen over hun ervaringen op de NLdoet dag van 10 maart en op de Veranderdag van 25 maart. 

 

Read more ...

Radiogesprek met vier christelijke lijsttrekkers
Hart voor Barendrecht en Gemeenteloket gingen samen in gesprek met vier christelijke lijsttrekkers. Waarom kiezen Leendert Mijnders (SGP-CU) en Peter Luijendijk (CDA) voor een partij ‘met een C in de naam’ en Matthijs van der Welle (VVD) en Arie Kooijman (GroenLinks) voor andere partijen?

Op dinsdagavond 13 maart gingen Arend Wesdijk (Gemeenteloket) en Jacomien Glasbergen (Hart voor Barendrecht) dieper in op de drijfveren van vier lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben gemeen dat ze zich laten leiden en inspireren door Gods Woord, maar waarom voelen ze zich thuis bij vier verschillende politieke kleuren? En welke invloed heeft hun christelijke identiteit op de politieke keuzes voor Barendrecht?

Hart voor Barendrecht ontvangt kerkelijke en maatschappelijke initiatieven in haar radioprogramma. Gemeenteloket is het politieke en maatschappelijke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Samen presenteerden zij dit gesprek op het snijvlak van politiek en geloof.
 

Bekijk hier een gedeelte van het interview

Op dinsdag 21 maart waren Desiree van der Hijden en Adrie Verhoeven van de Augustinus parochie te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Zij vertellen over Palmpasen in de Goede Week, de laatste week van de 40dagentijd, de week voor Pasen. Een mooie traditie om kinderen bij de voorbereiding op Pasen te betrekken is het maken van de Palmpasenstok. Deze worden op 1 april gemaakt en op zondag 2 april spelen de stokken een rol in de gezinsviering in de Augustinus parochie. Verder kwam ds. Peter Nagel zich voorstellen in de uitzending. Hij is voor 50% aangesteld als ambulant PKN predikant van de Bethelkerk. Ds. Nagel woont in Vlaardingen en zijn kerkelijke wortels liggen in de Hervormde Kerk, maar hij heeft goede ervaringen van samenwerking met andere kerkelijke stromingen en tradities en hij houdt van bruggen bouwen met respect voor elkaars eigenheid. Tevens in de uitzending een interview met Aad Contze, dirigent van ’Music For Christ THE VOCALS’. Zij treden zaterdagavond 1 april om 20.00 uur op in Carnisse Haven. 's Middags wordt tussen 13:00 en 17:00 uur in Carnisselande een ‘Plein van Hoop’ rond een replica van het Passionkruis georganiseerd.

Beluister hier de hele uitzending

Voor andere uitzendingen zie 'Read more'

Read more ...

Sinds 2009 maakt Hart voor Barendrecht het radioprogramma Hart voor Barendrecht. Het radioprogramma is onderdeel van de programmering van de lokale omroep Exxact Barendrecht. Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is elke dinsdagavond te beluisteren op Exxact. De programmamakers zijn Jacomien Glasbergen en Arnold Sluijs. Het programma is vanaf 19.00 uur te beluisteren via 106.4FM of via exxact.nl. Heb jij/heeft u tips voor onze redactie? Stuur dan een mail.

Redactie: