Hart voor Barendrecht hoopt de kerstwandeling, bij velen bekend als ‘Bethlehem in Barendrecht’, voor de 9e maal te organiseren. De wandeling concentreert zich dit jaar in en rond het centrum in Carnisselande op 16 december 2022.  Alle inwoners van Barendrecht en voor ieder daarbuiten die belangstelling heeft,  zijn vrijdag 16 december a.s. van harte welkom deel te nemen aan de wandeling, starttijd tussen 18:00 en 19:00 uur vanaf de parkeerplaats van kerkelijk centrum Carnisse Haven (Noordersingel 30). Deelname is gratis. De organisatie is nog op zoek naar grote zilver- en goudkleurige knopen (ca. 2 cm) en stoffen van minstens 2,5 meter hoogte in paarsblauw, paarsrood en bordeaux rode kleur. Kunt u de organisatie hiermee helpen? Heeft u vragen over het evenement? Neemt u dan contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Vrijwilligers en spelers van taferelen zijn benaderd en de stichting is zo goed als geslaagd in haar zoektocht naar stoffen. Zo’n twintig studenten van het Modevakcollege van het Albeda college te Rotterdam zijn net als in 2019, aan het werk met een opdracht om tenues van de Romeinse soldaten en de kleding voor de drie Wijzen te maken. Een spannend en mooi project voor de studenten. Voor enkelen was het hun eerste kennismaking met het Bijbels kerstverhaal. Marijke Roodnat heeft namens Hart voor Barendrecht een presentatie mogen gegeven. Studenten en docenten hebben het ontstaan van de kerstwandeling in Barendrecht gehoord evenals achtergrondinformatie over de rol van de Romeinen en de Wijzen.  Door dit project komt de Bijbelse geschiedenis ook voor hen veel dichterbij. De studenten gaven te kennen graag mee te lopen om hun creaties ‘in action’ te bewonderen. Zij maken zes kostuums: zes voor de Romeinse soldaten en zes voor de Wijzen.

Sinds 2012 organiseert Hart voor Barendrecht jaarlijks een Kerstwandeling in een wijk in Barendrecht. Tientallen vrijwilligers zetten zich in om taferelen van het Kerstverhaal uit te beelden of techniek, chocomel of andere taken te verzorgen. De voorbereidingen beginnen al in het voorjaar.