Twee weken voordat de film 'Onderweg Naar Rome' in premiere ging, waren de spelers uitgenodigd om de film tijdens de voorpremière te bekijken. Bij binnenkomsten tijdens de pauze vertelden een aantal spelers iets over hun rol aan Linda Wesdijk-van Beelen, Zij maakte filmpjes voor social media. Hier zijn er een aantal te zien. Voor meer filmpjes zie 'Read more'.

Read more ...

Vanaf februari tot augustus dit jaar heeft stichting Hart voor Barendrecht op verschillende locaties in Barendrecht filmopnames gemaakt voor de verfilming van het vervolgverhaal op de film ‘Terug naar Nazareth’. ‘Onderweg naar Rome’ is geschikt voor jongeren op het voortgezet onderwijs tot oud(eren).
In de film ‘Onderweg naar Rome’ vertelt één van de apostelen waartoe Jezus Christus op aarde is gekomen, wat Hij voor de mensheid heeft gedaan en wat dit nog steeds voor ons en de wereld betekent. 
Vanaf 11 september is de film in twee delen te bekijken.
De organisatie wenst iedereen veel kijkplezier!

Read more ...


Adrie Verhoeven als Ananias
Zaterdag 11 september 2021 namen ruim 30 kinderen deel aan de vossenjacht die st. Hart voor Barendrecht voorafgaand aan de film première ‘Onderweg naar Rome’ had georganiseerd. De vossenjacht getiteld ‘In de voetsporen van Paulus’ was exclusief uitgeschreven ter gelegenheid van de start van het activiteitenseizoen voor de deelnemende kerken aan het filmproject. Iets meer dan 30 kinderen in de basisschoolleeftijd deden mee.
Nadat de kinderen letterlijk waren opgetrommeld werd om 13.30 uur met de vossenjacht gestart. De kinderen gingen in groepen vanuit Carnisse Haven uiteen op jacht naar de vossen in het noordoosten van de wijk Meerwede.
Voor meer foto's zie 'read more'

Read more ...

 

Barendrecht – Stichting Hart voor Barendrecht gaat de film ‘Terug naar Nazareth’ opnieuw uitbrengen. De verbeterde versie getiteld ‘Terug naar Nazareth 2.0’ zal D.V. 18 december 2021 om 19:30 uur via het YouTube kanaal ‘Hart voor Barendrecht’ te zien zijn. Er is de afgelopen periode aan de film gewerkt en enkele scenes vernieuwd. Meekijken is gratis. 
Vorig jaar december heeft stichting Hart voor Barendrecht via digitale kanalen m.m.v. meerdere kerken in Barendrecht de verfilming van het kerstverhaal met de titel ‘Terug naar Nazareth’ getoond. De film was destijds, ondersteund met shots van taferelen uit het kerstverhaal, het virtuele alternatief voor de bekende kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’.

Read more ...


Tijdens de corona beperkingen in 2020 en 2021 konden veel activiteiten niet doorgaan. Hart voor Barendrecht kon in 2020 geen Kerstwandeling organiseren. Zelfs een Kerstwandeling filmen paste niet binnen de berekende maatregelen. Op het laatste moment werd de film 'Terug naar Nazareth' gemaakt. Deze film werd enthousiast ontvangen en boven verwachting veel keer bekeken. In het voorjaar van 2021, toen bleek dat geen Paas activiteiten georganiseerd konden worden, is Hart voor Barendrecht een tweede film gaan maken: 'Onderweg naar Rome'. Op dezelfde dag van de première, 11 september 2021, werd voor de kinderen een vossenjacht voor de kinderen gehouden. De spelers van de film waren goed thuis in hun rollen en konden de kinderen verhalen over Paulus vertellen.