Zaterdag 4 april 2020 maakt de band LEV haar opwachting in Carnisse Haven, Noordersingel 30. Het concert begint om 20.00 uur. De band verzorgt een avondvullend programma om de nieuwe liederen en het verhaal achter de liederen met jou te delen! En zoals je van LEV mag verwachten, zorgt de band ervoor dat er ook heerlijk kan worden meegezongen met zowel nieuwe als vertrouwde liederen.

‘Dansen in de regen’ is de titel van het nieuwe album van LEV, dat in februari 2020 verschijnt! Een album met twaalf nieuwe, frisse, Nederlandstalige liederen. Centraal staat het leven met God, waarin je mag zijn als een kind; blij en onbevangen, vrij en vol verlangen. Een leven met hoogte- en dieptepunten, maar met het vertrouwen dat Hij erbij is en dat Hij goed is, altijd.

LEV is Hebreeuws voor het woord 'hart'. LEV heeft hart voor God, muziek en mensen. De band maakt nieuwe Nederlandstalige muziek met een eerlijke boodschap om mensen te bemoedigen en inspireren. Voor informatie over de band www.bandlev.nl.

Kaarten zijn verkrijgbaar via truetickets.nl/p/13449/nieuw-album-en-voorjaarsconcerten-lev en kosten € 19,- (t/m 12 jaar € 13,-). Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Hart voor Barendrecht en ondersteund door commissie Cultuur Carnisse Haven. 
Voor meer informatie over de organisatie:

 

Op vrijdag 23 december a.s. gaat om 18:00 uur de Kerstwandeling van start door de oude Dorpskern. De bevolking kan starten tussen 18:00 en 18:30 uur bij ‘Heuvelsteyn’ tegenover de Bethelkerk en de wandeling eindigt bij de Bethelkerk. Bijzonder is dat er aansluitend een Dorpskerstzang in de Bethelkerk is met medewerking van een muziekkorps van het Leger des Heils. Ook zangeres Kim Beekman, die meedeed aan de Top2000-kerkdienst in december, zingt een aantal liederen. Aanvang 19:30 uur. 
Kim Beekman tijdens Top2000 kerkdienst in Triomfatorkerk

Read more ...

Vrijdag 23 december 2016 werd in het oude centrum van Barendrecht de Kerstwandeling gehouden.  In tien taferelen werden belangrijke momenten van het Kerstverhaal uitgebeeld. De wandelaars kwamen in tijdsvolgorde langs de taferelen. Zodoende kwamen Jozef en Maria in meerdere taferelen voor. Op drukke punten werd het verkeer geregeld door verkeersregelaars.
Ca. 800 mensen hebben de route langs de taferelen gelopen. Aansluitend werd in de Bethelkerk een Dorpskerstzang gehouden, waaraan o.a. het muziekkorps van Het leger des Heils aan meewerkte.
 

Read more ...

Veel belangstelling tijdens Kerstwandeling 2017

Op vrijdag 22 december werd door Hart voor Barendrecht voor de zesde keer op rij de Kerstwandeling georganiseerd in Barendrecht.
Dit jaar liep de route door de straten van de Oranjewijk, via de Oranjespeeltuin en Augustinuskerk naar de Triomfatorkerk. Onderweg, langs de met waxinelichtje verlichte route, speelden vrijwilligers taferelen uit het Kerstverhaal naar Lucas.

Aan het eind van de route was er chocomel in de Triomfatorkerk.
In de Triomfatorkerk speelde ook het JeugdOrkest van de Harmonievereniging Barendrecht. 
Vrijwilligers voor een volgend jaar zijn van harte welkom!
Info: Loek van Doorn, tel. 0180-622296.  

Read more ...

Geslaagde Kerstwandeling 2018

Op vrijdag 21 december werd door Hart voor Barendrecht voor de zevende keer op rij de Kerstwandeling georganiseerd in Barendrecht.
Dit jaar liep de route door de straten van de Muziekwijk. Onderweg, langs de met waxinelichtje verlichte route, spelen vrijwilligers een aantal taferelen uit de evangeliën naar Lucas en Mattheüs.

Een engel vertelde Maria dat zij zwanger gaat worden en een kind zal baren die Zoon van de Allerhoogste genoemd gaat worden. 
Maria was verbaasd omdat ze nog niet getrouwd was met Jozef.

Read more ...

ZATERDAG 24 NOVEMBER 2018 organiseerde Hart voor Barendrecht een Sing-in.

Deze praise avond werd begeleid door de Ichthus Praise Band uit REO (Rotterdam en omstreken). Zij spelen voornamelijk praise & worship muziek in een geheel eigen stijl. Dit houdt in: mooie traditionele opwekkingsliederen, maar ook moderne en eigentijdse christelijke liederen met als doel de grootheid van God en de liefde van de Here Jezus uit te dragen door middel van muziek.
De praise avond werd gehouden in de Dorpskerk (Dorpsstraat 146). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijke Roodnat tel. 0651696132.

 
Sing in in de Dorpskerk met de Ichthus Praiseband

 Voor meer foto's zie 'Read more'.

Read more ...

Barendrecht - Zaterdag 14 december werd voor de 8e keer de Kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’ succesvol gehouden. Op voorhand werden vanwege de slechte weersverwachting geen tenten opgebouwd. Hierdoor was een aantal taferelen op het laatste ogenblik naar een meer beschutte plaats verhuisd op de eerder vastgestelde route. Bij de start op het Doormanplein werden de samengestelde groepen via een grote zandloper om beurt door soldaten op pad gestuurd.
De spelers van de taferelen hadden zich goed ingeleefd in de rollen die zij vertolkten ondermeer dankzij de eerder gehouden oefenavonden en generale repetitie in Borgstede. Ruim 400 wandelaars verdeeld over 14 groepen gingen op pad. Een aantal taferelen werd binnen gespeeld: het tafereel ‘Engel bezoekt Maria’ in de Bethelkerk, ‘De wijzen bij koning Herodes’ in de oude drukkerij bij BAR uitgeverij en ‘het engelenkoor’ door kinderkoor ZieZo stond binnen in boerderijwinkel Dorpszicht. Opvallend voor wandelaars was dat alle Jozef’s en Maria’s in de verschillende taferelen hetzelfde waren gekleed. Deze kleding was als project gemaakt door studenten van het Albeda Modevakcollege. De route leidde de wandelaars met een spoor van LED lichtjes, bij een aantal taferelen stond een van binnenuit verlicht plaatsnaambord voor de gelegenheid gemaakt door de Zorgnijverij. Gevaarlijke kruispunten op de route konden wandelaars veilig oversteken dankzij verkeersregelaars.
Op het eindpunt van de wandeling was er warme chocomel in de Ontmoeting en in de Dorpskerk werden Kerstliederen gespeeld op orgel en door muzikanten met blaasinstrumenten. De Kerstwandeling werd georganiseerd door stichting Hart voor Barendrecht en participerende kerken met speciale dank aan Gemeente Barendrecht, Albeda Modevakcollege, Verkeersregelaars, Borgstede, Dorpskerk, Bethelkerk, Boerderijwinkel Dorpszicht, BAR Uitgeverij, Zorgnijverij, Graaf Bouw en de vele vrijwilligers die ondanks de barre weersvoorspellingen paraat stonden het kerstverhaal te vertolken. 


Het laatste tafereel van de wandeling: 'De Stal'.
Voor meer foto's klik op 'Read More'

Tijdens de Kerstwandeling liepen Exxact Barendrecht medewerkers Sebastiaan van Mill en Scott Verhage mee. Zij deden op de radio live verslag en interviewden wandelaars en vrijwilligers.
Interview 1

Interview 2
Interview 3
Interview 4

Read more ...

Afgelopen maandag 9 december speelden de vrijwilligers van de Kerstwandeling de taferelen voor de bewoners van woonzorgcentrum Laurens Borgstede. De spelers konden nu ook de taferelen die door andere vrijwilligers gespeeld worden zelf meemaken. Tevens was het voor de spelers de laatste oefenavond voor de Kerstwandeling. De bewoners van Borgstede die de Kerstwandeling wilden beleven hoeven op zaterdag 14 december de deur niet uit.Afgelopen maandag 9 december speelden de vrijwilligers van de Kerstwandeling de taferelen voor de bewoners van woonzorgcentrum Laurens Borgstede. De spelers konden nu ook de taferelen die door andere vrijwilligers gespeeld worden zelf meemaken. Tevens was het voor de spelers de laatste oefenavond voor de Kerstwandeling. De bewoners van Borgstede die de Kerstwandeling wilden beleven hoeven op zaterdag 14 december de deur niet uit.
De Kerstwandeling werd georganiseerd door Hart voor Barendrecht en participerende kerken, met dank aan: Gemeente Barendrecht, Albeda College, Verkeersregelaars, Borgstede, Dorpskerk, Bethelkerk, Boerderijwinkel Dorpszicht, BAR Uitgeverij, Zorgnijverij en Graaf Bouw. 


Tafereel De Wijzen op bezoek bij koning Herodus, gespeeld op maandag 9 december in Borgstede.

Read more ...

‘Recht door zee’ is het thema van de Week van Gebed in 2018. De jaarlijkse Week van Gebed  van 21 – 28 januari is allereerst een goede gelegenheid om aan het begin van het jaar God te zoeken en het nieuwe jaar in Zijn Hand te leggen. Door dit op plaatselijk niveau gezamenlijk  te doen, leren christenen uit allerlei kerken en gemeenten  elkaar kennen. En dit leidt tot meer samenwerking. Missie Nederland, de Raad van Kerken en Hart voor Barendrecht vinden dat de Kerk zichtbaar aanwezig moet zijn in maatschappij, dichtbij en ver weg, en zetten zich daar samen voor in.

De gebedssamenkomsten in Barendrecht vinden plaats op:

Zondagmorgen    21 januari   Carnisse Haven, Noordersingel 30 om 10.00 uur

Maandagavond   22 januari   Maranathakerk, Dorpsstraat 178a

Dinsdagavond      23 januari   WaterPortW4C, Middeldijkerplein 9

Woensdagavond 24 januari   Immanuelkerk, Klarinetweg 2

Donderdagavond25 januari   GKV in de Triomfatorkerk, Gebr. Meeldijk 150

Vrijdagavond        26 januari  Carnisse Haven, Noordersingel 30

 

Read more ...

WEEK VAN GEBED 19 T/M 26 JANUARI 2020

De jaarlijkse Week van Gebed  van 19 – 26 januari is allereerst een goede gelegenheid om aan het begin van het jaar God te zoeken en het nieuwe jaar in Zijn Hand te leggen.  Door dit met elkaar op plaatselijk niveau gezamenlijk  te doen, leren christenen uit allerlei kerken en gemeenten  elkaar kennen. En dit leidt tot meer samenwerking.
Missie Nederland, de Raad van Kerken en Hart voor Barendrecht vinden dat de Kerk zichtbaar aanwezig moet zijn in maatschappij, dichtbij en ver weg, en zij zetten zich daar samen voor in. Rondom dit thema ‘Buitengewoon’ komen christenen in Nederland (en wereldwijd) samen voor bezinning en gebed, voor ons land en voor de nood in de wereld. 

Hart voor Barendrecht neemt voor het tiende jaar het initiatief. Een week samen bidden met christenen uit verschillende kerken om bruggen te bouwen, in bewogenheid naar niet-christenen en in liefde naar medechristenen. Voor volwassenen en kinderen zijn er gebedsfolders met per dag een korte overdenking en gebedspunten. We nodigen een ieder hartelijk uit deel te nemen aan deze gebedsweek. Bid mee! Van harte welkom!

Vijf avonden van 19:30 – 20:30 uur is er gelegenheid mee te bidden en zaterdagavond een Sing-In.

Zie ook: www.weekvangebed.nl 

De gebedssamenkomsten in Barendrecht vinden plaats op:

Zondag 20 januari Carnisse Haven, eredienst 10.00 uur
Maandag 21 januari Triomfatorkerk (GKV) 19.30 uur
Dinsdag 22 januari Maranathakerk (NGK) 19.30 uur
Woensdag 23 januari Carnisse Haven 19.30 uur
Donderdag 24 januari Immanuëlkerk 19.30 uur
Vrijdag 25 januari Maranathakerk (JMEO) 19.30 uur
Zaterdag 26 januari Immanuëlkerk, Sing-in tijd volgt


 

 

In een wijk in Carnisselande werd vrijdagavond 18 december de kerstwandeling Bethlehem in Barendrecht gehouden. Inwoners van Barendrecht starten bij het Inge de Bruijn Zwembad. Zij beleefden een reis door de tijd met een wandeling met Maria en Jozef.

Read more ...

dag van de dialoog

 Op vrijdag 13 november ging Barendrecht in Dialoog. Iedere burger was welkom! Door heel Barendrecht stonden 11 organisaties klaar met een gedekte tafel. 

De dialoog tafels zijn in Rotterdam ontstaan in 2001 na het drama met het World Trade Center, 9-11, en nu worden in Nederland in ruim 100 plaatsen tafels gedekt om de dialoog te voeren. 

De gesprekken in Barendrecht vonden plaats onder het genot van een driegangendiner!

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: 

Mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Het thema dit jaar was 'Natuurlijk samen’. Het is een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden. De Dialoog is een feest van halen en brengen! De Dag van de Dialoog wordt georganiseerd door Hart voor Barendrecht.

 

Vrijdag 13 november dekten  de volgende organisaties een tafel: 

De Kleine Duiker, Gemeente Barendrecht, de Bethelkerk, Patrimonium, Stichting Present,  Carnisse Haven, Zorggroep De Toekomst, Stichting IJsselmonde-Oost, de Rabobank, Stichting KijkopWelzijn en stichting Hart voor Barendrecht. 

De Dag van de Dialoog werd ook dit jaar gesponsord door IKEA.

Aanmeldingen, intercultureel, veelkleurig waren van harte welkom!

De dialoogtafels vingen aan om 18:00 uur en duren tot ongeveer 20:30 uur  

Info m.b.t. Dag van de Dialoog bij:  

Jacomien Glasbergen, tel. 0180-618127 of 06-24285538 

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leerhuis ‘Leren lezen’ Dorpskerk

De Bijbel blijft fascineren. Er is altijd wel wat nieuws te ontdekken.
Voor wie daar aardigheid in heeft is er het leerhuis ‘Leren lezen’. Samen met deskundige lezers zullen we zien dat wie zich in de Bijbel verdiept, er meer van zal begrijpen en meer mee kan.

Read more ...