In samenwerking met Nachtzon Media bieden de Protestantse Kerk gemeenten de mogelijkheid om de theatervoorstelling ‘In Gods naam’ te boeken. Het is een samenwerking tussen de kerken van Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet, Pernis en Barendrecht. De voorstelling wordt gespeeld door acteur en zanger Bastiaan Ragas. Hij verwoordt hierin zijn hernieuwde ontdekking van de Bijbel.

In Gods naam
Bastiaan Ragas (1971) werd enkele jaren geleden gegrepen door de verhalen uit de Bijbel. Via een vriendschap met ds. Ad van Nieuwpoort heeft hij zich verder verdiept in de context van deze verhalen. Hij ziet dat veel van zijn generatiegenoten er onbekend mee zijn of er afstand van hebben genomen op grond van eenzijdige uitleg. Door het lezen en bestuderen van deze teksten is Ragas ervan overtuigd geraakt dat deze verhalen ook van onschatbare waarde zijn voor onze tijd. 

In dialoog met de zaal
In een avondvullende voorstelling gaat Ragas kriskras door de Bijbel en licht er bekende en onbekende verhalen uit. Soms schurend, altijd in dialoog met de zaal, soms kwetsbaar en confronterend. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Hij verweeft zijn herkenbare, persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de evangeliën, zingt uit de psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken. Een mede-acteur neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept Bastiaan en het publiek soms tot de orde: 'Dit staat er helemaal niet, ook al is het wel altijd zo uitgelegd.' Een instrumentalist geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis, spirituals, Bach en Hazes aan elkaar.

Eerlijke ontmoetingen rond Bijbelverhalen
Deze theatervoorstelling sluit aan bij het komende jaarthema ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. Het biedt een uitgelezen kans om elkaar als gemeenteleden buiten de kerkelijke setting te ontmoeten en je te laten raken, zowel door het verhaal van een ander als door verhalen uit de Bijbel. Ga mee, neem elkaar en andere geïnteresseerden mee en stap samen in het verhaal van de voorstelling. Bastiaan moedigt door het delen van zijn persoonlijke verhaal en zijn omgang met bijbelverhalen bezoekers aan om eerlijk naar zichzelf te kijken en van daaruit eerlijke ontmoetingen aan te gaan.
Interesse in deze theatervoorstelling? Zet dan alvast 15 november 2023 in je agenda. Verdere informatie volgt nog.
Vanaf 28 augustus is er een beperkt aantal kaarten te bestellen via WWW.THEATERINGODSNAAM.NL/BARENDRECHT
 voor 12,50 incl consumptie.